DentalCity Poporului : Str. Poporului 76.  
DentalCity Griviței : Str. Gheorghe Lazăr 17.
DentalCity Mangaliei : Șoseaua Mangaliei 93

Scanarea Intraorală

Scanarea intraorală sau amprenta digitală reprezint următorul pas către stomatologia digitală. Față de amprentarea clasică, scanarea intraorală are următoarele avantaje:

  • Mai ușor de executat
  • Mai ușor de stocat modelele digitale
  • Comunicarea cu pacientul și acceptarea planului de tratament este înlesnită
  • Integrarea ușoară în workflowul digital
  • Oferă posibilitatea de a simula tratamentele stomatologice într-un timp mai mic și cu costuri reduse față de tehnologia clasică
  • Posibilitatea de a suprapune diverse modele digitale (scanări anterioare, modele extrase din cbCT, scanări faciale) și de a realiza un plan de tratament mult mai bine adaptat cazului
  • Transmiterea ușoară a datelor către laboratoare din alte orașe sau alte țări
  • Elimină contracția materialelor de amprentă și contracția gipsului la turnare.

Aplicabilitate:

Ortodonție: Pentru simularea tratamentului ortodontic și prezentarea intuitivă a planului de tratament.

Implantologie: Împreună cu cbCT facilitează planul de tratament și obținerea de ghiduri chirurgicale.

Protetică: Pentru simularea tratamentului și prezentarea planului de tratament.

Pentru a vizualiza scanările intraorale, vă propunem următoarele soluții:

1. Accesând linkurile de tipul https://www.meditlink.com/s?k=eVpG0D. Vizualizarea se va efectua în browser, aceste linkuri putând fi accesate atât de pe desktop, cât și de pe browserele mobile. La accesare este necesar să introduceți un nickname.

În cazul în care acest mesaj apare într-o altă limbă, introduceți orice nume doriți în căsuța de dialog și apăsați butonul albastru. 

2. Descărcând fișierele stl și obj trimise de pe serverul nostru. În fișierul zip veți găsi un folder cu fișierele stl și obj.

Aceste fișiere le puteți vedea în orice viewer 3d, inclusiv în viewerul 3d preinstalat pe sistemele de operare Windows. Recomandarea noastră este să folosiți Exocad View sau Exocad Webview.

Exocad View poate fi instalat atât pe dispozitive de tip desktop, cât și pe dispozitive mobile. Mai jos vom reda pașii necesari pentru a instala acest program pe desktopuri Windows.

Pasul 1: Deschideți Microsoft Store pe dispozitivul Dvs.:

Pasul 2: În casuța de căutare, scrieti Exocad:

Pasul 3: Click pe Exocad view și apoi apăsați butonul “Get” sau “Obțineți”

Pasul 4: În acest pas, Microsoft Store va solicita autentificarea cu un cont Microsoft sau crearea unui cont nou. Urmați pașii necesari pentru a putea instala Exocad View.

Pasul 5: După instalare, apăsați tasta Windows și scrieti “exocad”.

Pasul 6: Deschideți Exocad și importați fișierele STL sau OBJ în acest program. Cea mai simplă metodă este să selectați toate fișierele STL SAU OBJ (nu selectați atât STL cât și OBJ) și să le trageți prin drag and drop în fereastra Exocad.

Dacă nu doriți să instalați Exocad View pe desktop, puteți accesa site-ul https://webview.dental/ și apoi puteți încărca fișierele prin drag and drop, asșa cum este descris la punctul 6.