Documente utile

GDPR


Protectia datelor personale si politica de confidentialitate

DentalCity, furnizor de servicii medicale imagistice, considera ca orice detinere, transfer si prelucrare a datelor cu caracter personal, trebuie sa fie efectuata in deplina concordanta cu prevederile legale ale Regulamentului UE 2016/679, si va asigura ca va respecta dreptul la confidentialitatea datelor Dumneavoastra personale.

Prin aceasta declaratie, dorim sa va aducem la cunostinta politica de confidentialitate pe care Dentalcity se bazeaza in relatia cu Dumneavoastra privind datele personale pe care ni le furnizati, si consideram ca este absolut necesar sa va informam de tipurile de date si modul de utilizare al acestora, dar mai ales sa va oferim siguranta confidentialitatii depline.

Politica de protejare a datelor personale pe care DentalCity le proceseaza, se bazeaza pe urmatoarele principii:

Drepturi de care beneficiati conform Regulamentului UE 2016/679:

De asemenea, incepand cu 25 mai 2018 veti putea beneficia de anumite drepturi suplimentare, precum dreptul de a ne solicita restrictionarea prelucrarii datelor Dumneavoastra cu caracter personal si dreptul la portabilitatea acestora.

Ce date prelucram si in ce scop

DentalCity va colecteaza urmatoarele date : Nume, prenume, data nasterii, sex, adresa(domiciliu), adresa de e-mail, seria si numarul cartii de identitate( doar in cazul in care pacientii solicita factura fiscala),tipul investigatiei, investigatia efectuata, medicul ordonator.

Numele, prenumele si data nasterii sunt colectate pentru a putea crea fisa pacientului si pentru a-l putea identifica usor in baza noastra de date, in cazul in care acesta se reintoarce intr-una din clinicile DentalCity, pentru a efectua alte investigatii radiologice, noile radiografii putand fi astfel atasate fisei pacientului, fiind posibila afisarea unui istoric, asigurand omogenitate, facil pentru acesta, cat si pentru medic, in cazul in care pacientul necesita o copie a radiografiilor.

Inaltimea, greutatea, sexul si varsta pacientului, sunt necesare pentru ca operatorii nostri sa poata aprecia doza de radiatii necesara pentru a obtine rezultatul dorit si pentru a intocmi rapoartele trimestiale catre DSP - Igiena Radiatilor.

Adresa pacientului este colectata pentru a putea elibera chitanta fiscala. Conform legii, pentru intocmirea chitantei sunt necesare datele firmei/datele clientului (nume, prenume si adresa). In cazul in care pacientul solicita si o factura fiscala, atunci vom avea nevoie si de seria si numarul cartii de identitate.

Adresa de e-mail este colectata doar daca pacientul doreste radiografiile in format digital, aceasta informatie fiind optionala.

Numele medicului ordonator este inregistrat la cerinta pacientului pentru a putea trimite sau retrimite radiografiile catre acesta. Mentionam ca DentalCity se angajeaza sa trimita rezultatul investigatiilor imagistice doar medicului ordonator pentru care pacientul si-a dat consimtamantul scris, iar la solicitarea acestuia, scrisa si semnata, putem trimite aceste rezultate si catre alti medici indicati.

Cu cine impartasim aceste date

Datele Dumneavoastra precum : nume, prenume, data si investigatia pe care ati efectuat-o, sunt transmise in format digital doar catre medicul ordonator. Doar la cererea Dumneavoastra, prin consimtamant scris, vom trimite  investigatiile necesare altor medici comunicati.

In cadrul serviciilor externalizate, precum masuratorile cefalometrice, datele personale ale pacientului amintite mai sus, vor fi transmise catre terti furnizori de servicii medicale (Dental Corect Srl).

Cat timp va prelucram datele personale

DentalCity se angajeaza sa stocheze aceste date in sistemele sale pentru o perioada de cel putin cinci ani, sau cat timp subiectul are calitate de pacient. Daca, in decurs de cinci ani, pacientul nu revine in niciuna din clinicile noastre, datele lui pot fi arhivate sau sterse.

Securitatea datelor

Stocarea datelor Dumneavoastra personale, reprezinta responsabilitatea noastra, iar DentalCity va asigura de impunerea unor masuri adecvate privind divulgarea, pierderea, distrugerea, scurgerea de informatii ce va vizeaza, si nici o persoana straina neautorizata nu are acces la baza noastra de date ce includ datele Dumneavoastra cu caracter personal.

Cand furnizam informatii cu caracter personal, avem o deosebita grija sa transmitem doar datele pe care vi le-am adus la cunostinta in aceasta declaratie.

Dentalcity va respecta drepturile cu privire la viata Dumneavoastra privata, si pune in aplicare toate principiile descrie mai sus, oferind in orice moment disponibilitatea de a dovedi ca se conformeaza noilor prevederii legale ale Regulamentului UE 2016/679.

Contact

Pentru orice neclaritati si informatii suplimentare privind prelucrarea datelor Dumneavoastra personale de catre DentalCity, va stam la dispozitie la urmatoarea adresa de e-mail : gdpr@dentalcity.ro

De asemenea, aveti dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDC) sau instantelor competente daca apreciati ca drepturile Dumneavoastra nu sunt respectate.

In vigoare din data de 24.05.2018